republic_1373626295.jpg_929x622

Bódi László 1965.05.03-án látta meg a napvilágot Ungváron. A zenész egyéves korától a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Kisvárdán nőtt fel, ahol iskoláit járta, zongorázni tanult és focizott a helyi iskolacsapatban. A gimnáziumi évek alatt két barátjával megalakították a Cipőfűző nevű zenekart, amely közel öt évig létezett, egészen addig, míg László be nem vonult katonának. Tizennyolc éves korában felköltözött Pestre, és elkezdett a jazz-konzervatórium előkészítőjére járni, emellett pedig különböző munkákat is vállalt. Dolgozott az állami vasútnál, sőt még újságkihordóként is. A zenélést ekkor kicsit elhanyagolta, s a konzervatóriumot sem végezte el. A közönség legnagyobb szerencséjére végül mégsem fordult el teljesen a zenéléstől, sőt olyannyira nem, hogy 1990-ben Tóth Zolival, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalakították a Republic együttest.


Mint ismeretes, Bódi László szíve 2013.02.15-én leállt. Sikerült őt újraéleszteni de azóta mélyaltatásban tartják, ám csütörtökön meg próbálták felébrészteni orvosai, sajnos nem sikerült. Koszorúér-betegsége miatt már korábban műtötték az énekest akkor egy fémhálót ültettek a szívébe. A beavatkozás előtt olyan állapotban volt, hogy felmerült, ha nem gyógyúl meg .- mondta évekkel ezelőtt az énekes orvosa: dr. Merkely Béla. Most hasónloan súlyos a helyzet,ezért lehet hogy most is csak a szívátültetés segítene rajta.

A Republic együttes énekesét egy budapesti korház intenzív osztályán tartják. – A beteg fokozatosan tér magához, kinyitja a szemét, általában kissé zavart, gyenge, nem tudja, mi történt vele. Teljesen egyénfüggő, mikor kezdhet el járni, beszélni a beteg.

A Bódi László sorsáért aggódók most azért szorítanak,hogy ússza meg az esetet maradandó károsodás nélkül, de az is elképzelhető, hogy már olyan rossz állapotban van, hogy csak szívátültetés segíthet rajta.
Megkérdeztük a Művelődési Központ igazgatóját,hogy a március 9-ei koncert meglesz-e tartva, de a kérdést egyelőre ő sem tudta megválaszolni.

 

Gábos Orsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://bicstext.blog.hu/api/trackback/id/tr565401808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása