Eccör régen, Borsod megye északi részén élt egy fiatal királyfi. Hát e királyfi olyan szép vót... csorgatta rá a nyálát a napsugár. Egy napon - mit gondolt, mit nem, elment bevásárolni a CBA-ba. Már épp a zöldésges részlegnél járt, mikó' megpillantotta Hófehérkét. Tüstént beleszeretett, annak is fogára való vót a királyfi, és mivel Magyarországon igen gyorsan történnek a dolgok, haza is vitte, hogy bemutassa családjának.

A királyi família szívesen fogadta a lányt, egy személy kivételével: a csillagszemű tündérkeresztanya nem ilyen feleséget szánt ugyanis keresztfiának. Így hát, amikor a közös vacsorára került sor, a gonosz tündér bájitalt csempészett Hófehérke italába, amitől a lány azonnal rosszul lett. A kedélyes est úgy végződött, hogy a két fiatal az orvosi ügyeletre ment. A váróteremben összeakadtak a bibírcsókos orrú, törött lábú bábaasszonnyal, aki furcsa külseje ellenére igen kellemes és segítőkész jellemnek bizonyult. Amellett, hogy azonnal beadta az ifjú lánynak az ellenszert, még egy jó tanáccsal is ellátta a fiatalokat:

"Soha többé ne mönjetek haza együtt, mert az a gonosz keresztanya ellátja a bajotokat úgy istenigazábú'!"

Hófehérke és a királyfi megfogadták e szavakat, és bár soha nem kelhettek egybe, az Elittárs.hu oldalon tartották egymással a kapcsolatot.

 

Szili Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://bicstext.blog.hu/api/trackback/id/tr705401984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása