Bicstext 2013.07.12. 10:07

Képzésünkről

Tisztelt Érdeklődők!

 

A média a manipulációk legfőbb területe. A médiaoktatás igazi feladata, hogy a gazdasági (vásárlói), politikai (szavazói) és mindenféle érdekhátterű manipulációt tanítványaink felismerjék. Nemrég írtuk fel közösen füzetünkbe a lényegi szabályt: Semmit sem szabad kész tényként elfogadni! Ez, az általunk terepként használt Internetre fokozottan igaz.

Híreket, képeket értelmezünk, szedünk szét elemeire, hogy aztán képesek legyünk majd idővel létrehozni ezeket. A képolvasás és képírás (fotográfia) összetartozik, az oktatás során a tudatosságot adjuk hozzá. A hírek tekintetében a hír szerkezetét, felépítését, csomagolását beszéljük át.

Volt nálunk kiváló fotós szakember, Hász András, sikeres bulvárújságíró, Virág Márton és egy nagyszerű alkotó, költő, Szentjánosi Csaba.

Voltunk Kurusa László képeslapgyűjtő előadásán, Szili József nyomdatörténeti bemutatóján, és a többi csoporttal közösen fotókiállításon a Mai Manó Házban, a Kiscelli Múzeumban és a Magyar Televízió Látogatóközpontjában.

A képzés alapozó leginkább, de élményközpontú, s mint ilyen, talán hordozza a pályaválasztó előadáson Szabados Tamás előadó által is elmondott legfőbb üzenetet: SZERESD AZT, AMIT CSINÁLSZ!

 

Jóna Dávid médiaoktató, Bicstext

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bicstext.blog.hu/api/trackback/id/tr955401548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása