tapasztalatcsere_az_mtva_latogatokozpontjaban_27_1373629492.JPG_800x600

Első közös kirándulásunk alkalmával buszt béreltünk, és felkerekedtünk, hogy meglátogassuk Budapestet. A négy csoport ketté oszlott: az egyik fele a Kiscelli Múzeumnál, a másik fele pedig az MTV székházánál kezdte a napot.

Az először – be kell vallani – nem túl lelkes csapat kellemeset csalódott a Kiscelli Múzeumban. A nagyon felkészült vezető gyerekbarát programokkal és feladatokkal tette érdekesebbé a tárlatvezetést, ami még a legelcsigázottabb résztvevők fantáziáját is megmozgatta.

Az MTV székházas kalandok azonban még ezt az élményt is tetézték: ez a helyszín főleg a videós és fotós csoportnak kedvezett, hiszen olyan technikákat és felszereléseket láthattunk és próbálhattunk ki, amilyeneket addig még soha.

Először egy rövid kameratörténeti áttekintőt, majd a székház kiemelkedő eseményeiről szóló kisfilmet néztünk meg.

Ezek után a labirintusszerű épületben kacskaringózva átvezettek minket a „Jó reggelt” című műsor forgatási helyszínére. A teljesen berendezett, hatalmas stúdióban a fénytechnika és a videózás fortélyait mutatták meg. Az utómunkálatok elkészítésére egy másik, kisebb helyiségben történik, melyet szintén megtekinthettünk. Nagyon izgalmas volt, ahogy néhány vállalkozó szellemű társunk próbaképp híradót szerkesztett vagy időjárást jelentett.

Betekintés szintjén megnézhettük a régi időkből jól ismert TV Macit és Süsüt, a kedves, egyfejű sárkányt. Az MTV jelmeztára további több ezer jól ismert ikont elevenített fel, felvonultatva a székház készletében lévő jelmezektől kezdve a mesefigurákon át, a mai divatos kellékekig.

Azt hiszem, mind a négy csoport megtalálta ezen a napon azt a programot, amit igazán élvezhetett, és amire szívesen emlékszik vissza.

Kun Barbara

A bejegyzés trackback címe:

https://bicstext.blog.hu/api/trackback/id/tr415401911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása